TwinOxide tabletta: ivóvíz-fertőtlenítő szer

Vírusölés ivóvíz-fertőtlenítő szerrel

Bár az ivóvíz nem közvetlen terjesztője a Covid-19 vírusnak, a fokozott védelem ezen a területen is indokolt. Ha ismeretlen eredetű vagy kétes tisztaságú forrásból, például folyóvízből vagyunk kénytelenek inni, nagy mértékben szolgálja egészségünket, ha TwinOxide tablettát dobunk a kimert vízbe. Az oldatban keletkezett ClO2 az összes baktériumot és vírust elpusztítja.   

TwinOxide tabletta ivóvíz-fertőtlenítés
A Twinoxide™ termék olyan klór-dioxid tartalmú fertőtlenítő szer, amely a koronavírus ellen is alkalmazható, akár egyszerű permetező berendezések segítségével is. A 0,3 %-os oldatot célzottan szétpermetezve az ipari és mezőgazdasági helyiségekben hatékony vírusmentesítés végezhető.

Vízhez keverve a TwinOxid klór-dioxid-oldatot állít elő, amelyet ivóvíz- és vízfertőtlenítőszerként alkalmaznak. Az A és a B komponens por- vagy tablettakészletként kerül kiszállításra. Ha vízhez adják, a TwinOxide reagál. és egy stabil klór-dioxid-oldat keletkezik. A szilárd TwinOxide készleteket könnyű tárolni és szállítani, miközben 5 éves eltarthatósági időtartamúak.

Kiváló fertőtlenítési teljesítmény

Jelentős kémiai különbség van a klór-dioxid és a klór, valamint a klór típusú fertőtlenítőszerek között. Noha a névben a klór elem található, a termék nem klór típusú fertőtlenítőszer. A TwinOxid oldat felhordásakor a klór-dioxid molekula nagy oxidáló képessége révén elpusztítja a baktériumok, algák, gombák, spórák, protozoák, élesztők, metanogének, vírusok, penész és biofilm teljes spektrumát. A tiszta víz a csővezetékekben megfertőződhet a biofilm miatt. Klórral és klór típusú egyéb fertőtlenítőszerekkel ellentétben a TwinOxide tökéletes megoldás a biofilm eltávolítására.

A legtöbb esetben a háti szivattyús permetező az optimális választás a ClO2 oldat szétpermetezésére. Ám azt figyelembe kell venni, hogy kisebb gépekkel túlságosan hosszú ideig tart a munka, egy üzemcsarnok vírusmentesítése órákig is eltarthat, a nagyobb gépek beszerzése pedig aránytalanul költséges ahhoz, hogy csak egyetlen alkalommal használjuk őket. Sajnos ezek a szempontokat a fertőzések és járványok idején is figyelembe kell venni, de a maximális biztonság miatt ilyenkor nem érdemes fukarkodni.  Adagolás: általában egy liter, 0,3% -os TwinOxid oldat, 0,05 - 2,0 ppm adagolással állítható elő, ez közvetlenül tölthető be a permetezőgépbe.

A teljes körű fertőtlenítés - vegyszeres vírusölés fertőtlenítő berendezéssel - mint szolgáltatás a karantén idején is megrendelhető az erre szakosodott cégtől.

Forrás: IVÓVÍZ-FERTŐTLENÍTÉS - TwinOxide tabletta

 

Ajánljuk még:

A gyógyító víz a gräfenbergi klinikán

vízkezelés - hidroterápia

Vízkezelés a szanatóriumban

A kapcsolódó cikk rokon témát érint: vízkezelés, azaz a hidroterápia. A vízgyógyászat úttörőiről szóló sorozatban nagyrészt Vincenz Priessnitz munkásságát és a vízkúrák gyógyító hatásának a felismerését részletezi a szerző. A második részben sorra veszi azokat a híres magyarokat, akik megfordultak a gräfenbergi klinikán, Priessnitz nagyhírű gyógyintézményében. Szóba kerül Wesselényi Miklós, Tompa Mihály és Jókai Mór gyógykezeltetése.  A harmadik rész megemlíti, hogy a vízkezelés fogalmát más területen más értelemben is használják, ugyanis jelentheti ez a kifejezés nemcsak a vízzel való kezelést, hanem magának a víznek a kezelését is, amennyiben a természetes forrásokból kinyert vizek paraméterei gyakorta nem meg az ivóvízre vonatkozó elvárásoknak. A tavakból, folyókból kitermelt vizet a legtöbbször számos fizikai (mechanikai), vegyi, mikrobiológiai eljárásnak kell alávetni ahhoz, hogy emberi fogyasztásra alkalmas, mi több, ízletes, kívánatos legyen – miközben nem tartalmazhat az egészségre káros baktériumokat. Ennélfogva az ivóvíz fertőtlenítés a derítés és ülepítés után a H2O kezelésének egyik legfontosabb fázisa.

Okos víztisztító berendezések – klór dioxid

Az ajánlott oldal maga is ajánl egy szakmai blogot, amely főleg a technológiai vízkezelés kérdéseivel, ezen belül a klór-dioxid fertőtlenítőszer felhasználási területeivel foglalkozik. Friss posztjának címe: Okos víztisztító berendezések – ebből megtudhatjuk, hogy például az Afrikai országokban a megfelelő minőségű ivóvíznek a biztosítása az egyik legfontosabb civilizációs probléma. A megoldási lehetőségek között számos hipotetikus, utópisztikus lehetőség  is szerepel, a szerző szerint a jövő víztisztító és fertőtlenítő berendezései az okosodás felé fejlődnek. A számítógépes  – például egy személyes laptopról való irányítás az egyéni fogyasztó számára nemcsak biztonságossá teszi a kitermelt és kezelt ivóvizet, hanem megnöveli a fertőtlenítésre gyakran szoruló házi víztisztító gépek és berendezések hatékonyságát, csökkenti a felhasznált kémia adalékanyagok és a (vélhetően fosszilis fűtőanyag elégetésével nyert) energia mennyiségét, tehát mérsékeli a környezetszennyezést és a járulékos költségeket is. Ugyanakkor a blog szerint a jövő vízszűrő berendezései elvi felépítésükben nem sokban térnek majd el az ókorban is használt, finomszemcsés homokkal töltött vízszűrő árkok működésétől. Bár kétségtelen, hogy a modern szűrőbetétek komoly százaléka már a fordított ozmózis gyakorlatát alkalmazza. Ez a technológia a membránszeparációs módszeren alapul. A szűréses kezelés után az ivásra szánt vizet dezinficiálni kell, erre manapság a klór-dioxid biocid vegyület vizes oldatának a használata a legalkalmasabb környezetbarát megoldás

Forrás: Víz, víz - tiszta ivóvíz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legutóbbi marketing célú tartalom

Önnek tettrekész az immunrendszere a betegségekkel szemben?