Penészmentesítés infrafűtéssel

 Penészmentesítés infrafűtéssel

Az infrasugárzás elpusztítja a penészgombát

Bár művészfotókon jól mutat, természetesen a penész se nem szép, se nem egészséges a lakásban. De mielőtt súlyos költségekbe vernénk magunkat a lakás szigetelésének, szellőzésének és fűtésének átalakításával, vagy páratartalmat csökkentő készüléket vásárolnánk, érdemes szakértő segítségét kérni. A szakértő amellett, hogy felesleges kiadásoktól kímélhet meg minket, felfedezheti az esetleg jelen lévő rejtett penészt is, melyre laikusként nem bukkantunk rá.

Tudvalevő, hogy az infravörös sugárzás elpusztítja a penészgombát, és mivel mindannyian ismerjük a penész kialakulásának alapvető okát, azt, hogy a lényegesen melegebb levegőből a nedvesség lecsapódik a valamilyen okból hideg falakra, észszerű gondolat a falak felmelegítése. Ám a penész nagyon alattomos: egyes fajtái ártalmatlanok, mások komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. És akkor nem beszéltünk a rejtett penészről, amelyet csak szakértői vizsgálat képes felderíteni. 

Dr. Kállay Labord aerobiológus szerint a penész által okozott veszélyt olykor szándékosan eltúlozzák, olvastunk már ilyen infratermék ajánló pr-cikket. A penészgombafaj és a koncentráció meghatározásával alkothatunk ugyanis csak valós képet a vélt vagy valós kockázatokról. Bizonyos fajok ugyanis csak kisebb kellemetlenségeket (esztétikai problémákat, rossz közérzetet, dohszagot, értékcsökkenést) okoznak, míg mások komoly kárt tesznek az épületanyagokban, sőt többféle betegséget is okozhatnak. Ezeket egy infrasugárzó beállítása és rendszeres használata egy hét alatt garantáltan elpusztítja.

A penészgombák közül több mint 80 fajt hoztak összefüggésbe a gyakoribb légzőszervi megbetegedésekkel. A környezeti allergének pontos ismerete a kezelőorvos számára fontos információt nyújt arra vonatkozóan, hogy milyen irányban érdemes a kezelést folytatni.

Arra is érdemes figyelni, hogy a már látszólag penészmentes lakásokban is nagy kiterjedésű penésztelepek rejtőzhetnek a tapéta, a gipszkarton vagy a csempe mögött. Ezek és más ismeretlen spóraforrások levegőbiológiai módszerekkel mutathatók ki. Megelőzésükre azonban az infrafűtés a lakásokban tökéletes garanciát jelent.

Infrapanel fűtés alkalmazásával nemcsak hogy csökkenthető a fűtési költség, hanem megoldható a penészmentesítés, amely akkor éri el igazi célját, akkor hatásos, ha nem csupán a már kialakult penésztenyészet tűnik el, hanem kialakulásának lehetősége is megszűnik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legutóbbi marketing célú tartalom

Önnek tettrekész az immunrendszere a betegségekkel szemben?