Hogyan lehet együtt élni a cukorbetegséggel?

együtt élni a cukorbetegséggel

A cukorbetegség egy olyan ádáz betegség fajta, ami minden előjel nélkül bukkan fel, akár már fiatalkorban is. A meggyógyítására nincs lehetőség, de arra van, hogy megtanuljunk vele együtt élni és megkíméljük magunkat a szövődményektől. 

A következőkben azt vesszük sorra, hogy mivel könnyíthetjük meg az életünket, ha beigazolódott, hogy cukorbetegek vagyunk és hogyan tudunk megtanulni együtt élni vele.

Mire figyeljünk cukorbetegség esetén?

  1. Ne essünk kétségbe, ha kiderül, hogy cukorbetegek vagyunk és ne hagyjuk, hogy ez az érzés eluralkodjon rajtunk. Az életvitelünkön nem feltétlen szükséges változtatni, ugyanúgy sportolhatunk, járhatunk közösségekbe. 
  2. A hozzánk közel állókkal értessük meg, hogy az étkezési és italfogyasztási szokásainkon változtatni szükséges, nem mehet minden ugyanúgy, mint korábban. Kérjük ebben az ő támogatásukat. 
  3. Figyeljünk a rendszeres étkezésekre! Ha inzulinnal kezeljük magunkat, akkor különösen fontos, hogy például ne üljünk volán mögé, ha nem fogyasztottunk ételt az azt megelőző órákban 
  4. Ha hajlamunk van a rohamokra, akkor jó, ha hordunk magunknál kártyát vagy akár karperecet, amin feltüntetjük a diagnózisunkat és a szükséges teendőket 
  5. Végeztessünk rendszeresen vizelet, - és vérvizsgálatokat, hogy a cukorszintünk folyamatosan ellenőrizve legyen

Mivel előzhető meg a cukorbetegség?

Az orvosi szakirodalom azt tartja, hogy a cukorbetegség önmagában nem látható előre, így nem megelőzhető. 

Ugyanakkor a túlsúly komoly rizikófaktort jelent. Már fiatalkorban érdemes odafigyelni a súlyunkra és mindent elkövetni, hogy ne legyünk túlsúlyosak. 

Ha egyik diéta sem válna be, akkor mentőövet jelenthetnek a fogyasztószerek. A Genesis T3 Liothyronine vagy akár a Genesis T3+T4 pajzsmirigyhormon mind-mind felgyorsítja az anyagcserét, aminek köszönhetően gyorsabban felhasználódik a zsír, fehérje és szénhidrát a szervezetünkben.

Ezek a fogyasztószerek teljes biztonsággal használhatók, jó nevű gyógyszergyárak adják ki és szigorú minőségellenőrzésen esnek át. De a fentermin hatóanyagot tartalmazó Teva Adipex-P vagy Adipex Retard is nagyon népszerű, amelyek legismertebb tulajdonsága, hogy csökkentik az éhségérzetet. A cukorbetegek kilátásai összességében nem rosszak, abban az esetben, ha az orvossal együttműködve, az előírt kezelések szigorú betartása mellett végzi a kezeléseket és folyamatosan jár kontroll vizsgálatokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legutóbbi marketing célú tartalom

Önnek tettrekész az immunrendszere a betegségekkel szemben?