2013. február 19., kedd

Diákot vittek be rendőrök a metróból

Az Átlátszó.hu keddi cikke szerint egy tüntető hallgató arról számolt be társainak és a lap tudósítójának, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) emberei a metróaluljáróban kapcsolták le, majd körülbelül öt órán keresztül faggatták a VI. kerületi kapitányságon, hogy neveket szedjenek ki belőle.

A hétfőn délután 5 órára bejelentett diáktüntetés előtt nem sokkal a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai jelentek meg az ELTE BTK kampuszán, ahol ismeretlen tettes ellen indított nyomozás miatt diákokat hallgattak ki.
Ennél is tovább mentek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsőéves hallgatója, Váradi Nóra esetében, akit az Átlátszó.hu szerint a metróból kiszállva állított meg az NNI civil ruhás munkatársa, akinek a kezében a lány nevét tartalmazó papír volt. Miután bemutatkozott, odalépett hozzá egy másik NNI-s munkatárs, autóba ültették, és kezdetét vette egy nagyjából ötórás kihallgatás a VI. kerületi rendőrkapitányságon. A hallgató az Átlátszó.hu-nak azt mondta, hogy a kihallgatása alatt a nyomozók „neveket akartak hallani”, illetve azt akarták megtudni tőle, milyen hídfoglalásra készülnek a diákok.

Váradi nem kapott jegyzőkönyvet a kihallgatásról. A lány szervezőként nem vett részt a hétfői eseményekben, nem kapott információt arról, hogyan találták meg pont őt, pont a kettes metró megállójában - írja a lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése